Conserve de iarna

Reteta Suc de rosii picant

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h:30m 
dyadya postat de
Postat pe: 17-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Suc de rosii de iarna (reteta video)"
 
Suc de rosii picant, potrivit atat pentru mancaruri, cat si pentru preparararea diferitelor sosuri

ingrediente

12 portii

   5 kg rosii
   10 buc ardei iuti rosii
   1 kg ardei capia rosii
   1 lingura cu Glazura de zahar
   2 linguri cu sare de bucatarie
   aproximativ 100 ml ulei

mod de preparare

Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor. Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita. Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. (Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte). Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.
Incearca si Rosii cu ardei pentru ciorbe
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii picant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.