Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boab
Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boabe de piper si catei de usturoi. Se pun intre legume buchetele de conopida, rondele de morcov si telina si felii de varza alba. Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate folosi la toate muraturile. Se curata hreanul si se taie felii pe lung, se pun printre gogonele si cand operatia s-a terminat, se toarna deasupra saramura rece sau calduta, dupa ce a fost fiarta. Borcanul se leaga a doua zi, cand legumele au fost asigurate cu destul lichid si saramura potrivita. Pentru a se pastra mai bine, se pot adauga in saramura 5-6 linguri de otet si o lingura de zahar. Se pastreaza borcanul, ca oricare alta conserva, in camara curata si bine aerisita.
Alte retete culinare:
Zacusca
Zacusca de ciuperci
Castraveti bulgaresti
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii