Se aleg gogonele sanatoase nu mai mari decat un ou, se curata de codite se spala si cu un cutitas se face pe fundul fiecarei gogonele o crestatura aparenta in forma de cruce. in aceasta crestatura se introduc varfuri selectate de ardei iuti, in asa fel incat sa ajunga pana in miezul gogonelei si sa nu se observe dinafara. Operatiunea cere rabdare, migala si atentie. Gogonelele astfel pregatite se tin 24 de ore intr-o solutie salina (80g. sare la un litru de apa).
A doua zi se limpezesc si se aseaza lejer in borcane intercalate cu bastonase de telina, carcei de vita de vie (dau o aroma excelenta) frunze de vita taiate fideluta, rondele de morcov si bucati de hrean proaspat. Se mai adauga boabe de piper si de mustar, catei de usturoi feliati si frunze de telina. Deasupra turnam o marinata clasica -1 litru de apa, 1 litru de otet, 100 ml. ulei, 200g. zahar, 100g. miere, piper boabe, dafin.
Se pastreaza in borcanele sigilate cu celofan la loc intunecos. Dupa 15 zile sunt bune de consum.
Se servesc la feluri principale cu carne.
Sursa acestei retete este blogul uicamihai.blogspot.com
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe