Zacusca de vinete este foarte gustoasa. Vinetele, ardeiul galben si gogosarii se coc si se curata de coaja. Se lasa la scurs dupa care se toc marunt impreuna cu ceapa curatata si cu ar
Zacusca de vinete este delicioasa. Pentru asta vinetele, ardeiul galben si gogosarii se coc si se curata de coaja. Se lasa la scurs dupa care se toc marunt impreuna cu ceapa curatata si cu ardeiul capia. Intr-o cratita mare se pune uleiul ( 1 1/2) la incins, dupa care se adauga ceapa, urmata de ardeiul capia tocat (crud). Se calesc bine impreuna circa o jumate de ora. Intre timp punem apa la fiert ca sa oparim rosiile cateva minute. Dupa ce le oparim, le curatam si le tocam marunt. Ca sa obtinem un bulion proaspat adaugam rosiile intr-o tigaie in care am incins un pic de ulei, si subtiem cu apa.
Peste ceapa adaugam bulionul proaspat, dupa care vinetele, ardeiul si gogosarul (coapte) toate tocate. Amestecam bine. Le lasam sa fiarba un pic si amestecam destul de des ca sa nu se prinda de fundul cratitei folosite. Adaugam si suc de rosii (1 litru sau chiar mai mult depinde de consistenta pe care dorim sa o aiba zacusca ). Potrivim de sare, piper si punem si frunze de dafin....lasam la fiert o ora pe foc mic si amestecam foarte, foarte des sa nu se prinda. Scoatem frunzele de dafin afara din zacusca de vinete si bagam blender-ul si o facem fina. Punem zacusca in borcanele curate si uscate asezate pe o tava, lasam gol borcanul de un deget si ceva....dupa care le bagam in cuptor la 50°, 15 minute, dupa care ridicam temperatura incet la 70° si le lasam acolo o ora sa prinda o crusta in borcan. Intre timp incalzim 1/2 de ulei, punem cateva foi de dafin, boabe de piper si un pic de sare (o lingurita).
Scoatem borcanele un pic afara si punem in fiecare borcan 2-3 linguri de ulei fierbinte. Punem capacele si strangem bine cat putem de tare fiecare borcan. Le mai lasam sa stea asa cel putin o ora la 70° dupa care marim temperatura la 90° pentru inca o ora, stingem cuptorul si lasam borcanele in cuptor pana a doua zi dupa care se pun la rece in camara de iarna.
Zacusca de vinete se serveste cu paine proaspata de casa.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii