Placinta à la Follas

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropin

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • un pachet de margarina
  • putin pesmet
  • o ceasca de branza de vaci
  • o ceasca de branza telemea
  • o ceasca de iaurt
  • 4 oua
  • o lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu se intind foile, dimpotriva, se incretesc, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care se lasa sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid. Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza în branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Se amesteca totul bine.

Se continua sa se puna straturi succesive, pana se termina foile. Se pastreaza trei, care sa se puna pe deasupra. Se increstesc, dar nu prea tare, si nu se mai adauga branza peste acest ultim strat.

Se rasucesc marginile placintei si se rasfrang, pentru ca amestecul sa nu se scurga si sa dea in cuptor. Se stropeste cu margarina foaia de deasupra si, cand se da placinta la cuptor (la 200 grade C), se toarna deasupra ½ de ceasca de apa rece. Cand placinta e rumenita si crescuta, se scoate de la cuptor, se taie in bucati patrate si se serveste calda.


La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzatorul expunea în vitrina placinte enorme, crescute si bine rumenite, grozav de apetisante. Reteta aceasta, care aminteste indeaproape de faimoasa "Follas", este foarte buna si usor de preparat. Incercati-o!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide