Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul timpului de la naţionalităţile conlocuitoare. In Ţara Beiuşului, unde se afla si localitatea Vascau, oamenii locului sunt gazde primitoare şi foarte ospitaliere, iar la ei trebuie neaparat sa incerci o placinta de Vascau, dupa reteta traditionala din Bihor, cu umplutura din cartofi si branza telemea (cas) de oaie. La multe nunti din Bihor, veti gasi aceasta placinta ca aperitiv cald....asa este cea mai buna (asta nu inseamna ca rece nu se poate manca si nu e gustoasa) !

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Ingrediente

  • 400 gr foi placinta
  • 700 gr cartofi albi
  • 250 gr telemea (cas) de oaie
  • marar verde
  • sare (daca e nevoie)
  • 100 ml ulei( unt topit)

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem dupa preferinta, apoi ii fierbem in apa cu sare, pina cand intra furculita usor in ei. Aruncam apa de pe ei si ii punem sa se raceasca. Dupa ce s-au racit putin, ii zdrobim cu furculita. Telemeaua( casul) o dam pe razatoarea cu gauri mari si mararul il tocam marunt. Foile de placinta decongelate, le ungem pe fiecare, pe rind, cu ulei sau cu unt topit. Luam 3-4 foi unse si presaram pe ele cartofi zrobiti, telemea rasa si marar tocat, pe toata suprafata. Apoi rulam placintele si le punem intr-o tava, pe hartie de copt , dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumenesc deasupra, cam 30 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Abia apoi (daca rezistati mirosului) le taiem, le portionam si le punem pe platou. Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Sheperd's Pie
Bucataras.RO

Sheperd's Pie

Reteta vine la noi din Anglia si traditional se face din carne de miel sau oaie. Eu am folosit carne de ied, pentru ca asta...

Sheperd's Pie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola