Am preparat besamelul. Am pus 1 lg faina in putin unt topit, am lasat 1 minut, avand grija sa nu se innegreasca apoi am diluat cu lapte si am lasat pe
Am preparat besamelul. Am pus 1 lg faina in putin unt topit, am lasat 1 minut, avand grija sa nu se innegreasca apoi am diluat cu lapte si am lasat pe foc pana s-a ingrosat, amestecand sa nu se prinda.
Amestecam dovlecelul ras (mare), cu ricotta, oua, besamel, emmenthal-ul ras si jumatate din parmezan.
Adaugam sare, piper. Am preparat si compozitia de clatite, care e mai subtire si le-am copt, am presarat niste patrunjel.
Pe hartie de copt aseza clatitele, pe doua randuri, cate 3 pe fiecare rand, astfel incat sa formam un dreptunghi (si daca presarati patrunjel, asezati clatitele cu 'modelul' dedesubt, sa fie la vedere) Cand e gata intindem deasupra amestecul cu dovlecei si apoi rulam- (eu am rulat pe latura lunga, insa recomand sa se ruleze pe latura mai mica, sa iasa mai grosuta rulada.) Invelim in hartie de copt asezam in tava si coacem la cuptor ~30 minute, la 180 gradeC.
Indepartam hartia, presaram restul de parmesan si cateva aschii de unt si gratinam sub gril 5 minute.
Servim felii, presarate cu parmezan ras.
Reteta Rulada de clatite cu dovlecei a fost propusa de PaulaM
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii