Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...
Peste cu cartofi si maioneza
Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La...
Ciupercute false
Se sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cind...
Omleta cu cascaval
Se taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel...
Chifle cu ou
Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele...
Omleta italiana
Se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si cabanosii(si acestea taiate marunt). Se...
Omleta "maninci si nu te saturi!"
Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...
Omleta "pizza"
Se curata de coaja ouale tari, rascoapte. Se taie in doua in latime. Se taie putin din capetele rotunjite, pentru ca oul sa...
Oua umplute cu sunca
Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu cas
Se fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un vas, se pun sosul tomat, ouale...
Oua moi in sos de rosii
Ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in untura...
Omleta taraneasca
Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine...
Cas cu oua
Se fierb ouale 5-6 minute. Se pun ouale curatate pe acelasi platou cu crochetele. Se toarna sosul deasupra. Sosul alb se...
Oua moi cu crochete de cartofi
Timpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l, galbenusul se...
Oua fierte tari
Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si...
Oua moi
Se fierb ouale tari, se taie in doua, se scot galbenusurile si se amesteca cu pasta de peste. Se umplu albusurile, se...
Oua cu pasta de peste
Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper,...
Omleta indiana
Ouale trebuie sa fiarba astfel incit albusul sa fie prins in intregime, iar galbenusul semiinchegat. Se pun ouale in apa...
Oua fierte cleioase
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori