Aperitive cu oua

Oua umplute in coaja
Aperitive cu oua

Oua umplute in coaja

Ouale fierte tari se taie in jumatate in lungime, se scoate galbenusul si albusul, iar cojile se umplu cu urmatoarea...

Oua umplute in coaja
Bulgarasi  de conopida cu sote de morcovi
Aperitive cu oua

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de...

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi
Ochiuri cu smintina
Aperitive cu oua

Ochiuri cu smintina

Se pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea.

Ochiuri cu smintina
Ochiuri pe sunca
Aperitive cu oua

Ochiuri pe sunca

Se incalzeste putin untul, se pun feliile de sunca si cind s-au infierbintat, pe fiecare felie de sunca, se sparge cite un...

Ochiuri pe sunca
Salata de oua cu sos de sardele
Aperitive cu oua

Salata de oua cu sos de sardele

Ouale fierte se taie felii, ceapa se toaca marunt, maslinele curatate de simburi se taie in patru; se amesteca usor si se...

Salata de oua cu sos de sardele
Oua umplute cu ciuperci
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ciuperci

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se taie ouale in doua, de-a lungul, si se scot galbenusurile. Umplutura se prepara...

Oua umplute cu ciuperci
Salata de ceapa cu peste si maioneza
Aperitive cu oua

Salata de ceapa cu peste si maioneza

Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de...

Salata de ceapa cu peste si maioneza
Oua umplute cu sunca si ceapa
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sunca si ceapa

Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul si se da prin sita. Se freaca...

Oua umplute cu sunca si ceapa
Snitele rapide din ciuperci
Aperitive cu oua

Snitele rapide din ciuperci

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...

Snitele rapide din ciuperci
Oua umplute
Aperitive cu oua

Oua umplute

Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras,...

Oua umplute
Oua umplute cu telemea
Aperitive cu oua

Oua umplute cu telemea

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija, se freaca cu ulei, sare, piper, se...

Oua umplute cu telemea
Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Aperitive cu oua

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt

Ficatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina

Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele...

Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina
Omleta cu ciuperci calite in unt
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci calite in unt

Se spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pina se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se...

Omleta cu ciuperci calite in unt
Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina

Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare...

Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Oua surpriza cu sos picant
Aperitive cu oua

Oua surpriza cu sos picant

Ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet...

Oua surpriza cu sos picant
Rosii umplute cu pasta de oua
Aperitive cu oua

Rosii umplute cu pasta de oua

Se aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....

Rosii umplute cu pasta de oua
Oua umplute cu sos de smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de smintina

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu sos de smintina
Omleta cu fasole verde
Aperitive cu oua

Omleta cu fasole verde

Ouale batute se amesteca cu fasolea fiarta, se adauga smintina sau laptele, sarea necesara si se prajeste omleta in tigaie,...

Omleta cu fasole verde
Omleta cu malai si brinza
Aperitive cu oua

Omleta cu malai si brinza

Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. brinza rasa, mararul si...

Omleta cu malai si brinza
Ochi romanesc cu sos de brinza
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de brinza

Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...

Ochi romanesc cu sos de brinza
Oua cu maioneza si verdeata
Aperitive cu oua

Oua cu maioneza si verdeata

Se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune...

Oua cu maioneza si verdeata
Oua cu spanac
Aperitive cu oua

Oua cu spanac

Spanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o...

Oua cu spanac
Oua cu ficat de pasare sau cabanos
Aperitive cu oua

Oua cu ficat de pasare sau cabanos

Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de...

Oua cu ficat de pasare sau cabanos
Omleta cu smintina
Aperitive cu oua

Omleta cu smintina

Intr-un castron se bat bine ouale cu smintina, sarea si piperul. Untul se topeste intr-o tigaie si cind este bine incins se...

Omleta cu smintina
Barcute din oua
Aperitive cu oua

Barcute din oua

Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie in doua. Intre timp, se face...

Barcute din oua
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Aperitive cu oua

Oua la pahar cu sunca si ciuperci

Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...

Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Omleta cu telemea de oi si marar
Aperitive cu oua

Omleta cu telemea de oi si marar

Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...

Omleta cu telemea de oi si marar
Omleta cu rosii
Aperitive cu oua

Omleta cu rosii

Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...

Omleta cu rosii
Oua umplute cu sos de lapte
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de lapte

Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...

Oua umplute cu sos de lapte
Oua umplute cu pasta de peste
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pasta de peste

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...

Oua umplute cu pasta de peste
Ochiuri cu costita
Aperitive cu oua

Ochiuri cu costita

Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...

Ochiuri cu costita
Cosulete de parizer cu oua
Aperitive cu oua

Cosulete de parizer cu oua

Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...

Cosulete de parizer cu oua
Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Aperitive cu oua

Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare

Se fierbe oul tare, se tine putin in apa rece, apoi se curata. Se taie in doua, se scoate galbenusul si se inlocuieste cu...

Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Omleta cu sunca
Aperitive cu oua

Omleta cu sunca

Sunca se taie in fisii sau cubulete si se rumeneste putin in uleiul incins. Separat se bat ouale cu sarea si se toarna peste...

Omleta cu sunca
Oua cu slanina afumata
Aperitive cu oua

Oua cu slanina afumata

Ouale se curata de coaja si se taie in rondele. Intr-o cratita se rumeneste slanina taiata in bucatele, se adauga rondelele...

Oua cu slanina afumata
Omleta cu ciuperci si smintina
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci si smintina

Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...

Omleta cu ciuperci si smintina
Chiftelute cu oua
Aperitive cu oua

Chiftelute cu oua

Ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se...

Chiftelute cu oua
Oua rosii
Aperitive cu oua

Oua rosii

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care...

Oua rosii
Oua cu orez
Aperitive cu oua

Oua cu orez

Se fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...

Oua cu orez
Pirjoale de ou cu sos alb
Aperitive cu oua

Pirjoale de ou cu sos alb

Ouale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...

Pirjoale de ou cu sos alb
Oua cu smintina
Aperitive cu oua

Oua cu smintina

Ouale rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa sa dea citeva clocote.

Oua cu smintina
Oua umplute cu sardele
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sardele

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua, in lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se adauga la...

Oua umplute cu sardele
Oua cu sos picant si castraveti acri
Aperitive cu oua

Oua cu sos picant si castraveti acri

Ouale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos...

Oua cu sos picant si castraveti acri
Omleta cu mere
Aperitive cu oua

Omleta cu mere

Se curata merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua batute si foarte putin sarate.

Omleta cu mere
Heringi cu ou
Aperitive cu oua

Heringi cu ou

Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...

Heringi cu ou
Salata boeuf cu oua
Aperitive cu oua

Salata boeuf cu oua

Se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smintina. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Salata boeuf cu oua
Oua umplute cu piept de pasare
Aperitive cu oua

Oua umplute cu piept de pasare

Se fierbe pieptul de pasare si se da prin masina de tocat. Se freaca tocatura cu galbenusurile fierte tari, se adauga pasta...

Oua umplute cu piept de pasare
Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o craticioara, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul...

Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac
Oua cu sos picant
Aperitive cu oua

Oua cu sos picant

Se fierb si se pun apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, se pun smintina, 2 oua intregi (crude), zaharul si sarea. Se...

Oua cu sos picant
Oua umplute cu anchois
Aperitive cu oua

Oua umplute cu anchois

Se fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...

Oua umplute cu anchois
Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Bucataras.RO

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai...

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!