Ardei umpluti cu varza

Sunt cei mai buni pentru iarna.

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu varza

Ingrediente

  • 5 kg ardei rosii si galbeni
  • 3 verze mai mari si una rosie (optional)
  • 150 gr sare grunjoasa,
  • hrean,
  • boabe piper,
  • boabe mustar,
  • frunze telina verzi,
  • crengute marar si cimbru uscat,
  • 5 litri apa,
  • 0.700 ml otet,
  • putin salicil

Mod de preparare

  1. Varza se da pe razatoarea mare si se lasa cu sarea la murat cam 1-2 ore. Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte. Cand varza a lasat apa ardeii se pot umple. Pentru saramura punem apa, otetul si sarea la foc pana fierbe apoi asa fierbinte se toarna in borcane peste ardeii. In borcanele spalate si sterilizate se pun boabele de piper si mustar apoi crengutele de marar si cimbru uscat asezam ardeii si punem printre hreanul fasiute iar deasupra frunzele de telina verde si un varf de cutit cu salicil. Saramura se pune fierbinte peste ardeii. Se capseaza si se aseaza direct in camara. Sunt foarte buni si aromati pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori