Ardei umpluti cu varza

Sunt cei mai buni pentru iarna.

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu varza

Ingrediente

  • 5 kg ardei rosii si galbeni
  • 3 verze mai mari si una rosie (optional)
  • 150 gr sare grunjoasa,
  • hrean,
  • boabe piper,
  • boabe mustar,
  • frunze telina verzi,
  • crengute marar si cimbru uscat,
  • 5 litri apa,
  • 0.700 ml otet,
  • putin salicil

Mod de preparare

  1. Varza se da pe razatoarea mare si se lasa cu sarea la murat cam 1-2 ore. Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte. Cand varza a lasat apa ardeii se pot umple. Pentru saramura punem apa, otetul si sarea la foc pana fierbe apoi asa fierbinte se toarna in borcane peste ardeii. In borcanele spalate si sterilizate se pun boabele de piper si mustar apoi crengutele de marar si cimbru uscat asezam ardeii si punem printre hreanul fasiute iar deasupra frunzele de telina verde si un varf de cutit cu salicil. Saramura se pune fierbinte peste ardeii. Se capseaza si se aseaza direct in camara. Sunt foarte buni si aromati pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc