Dovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.
Se aleg dovlecei foarte tineti, sanatosi si mici. Se rad usor indepartand pielita, se taie in fasii subtiri si se oparesc 3-5 minute. Se scot, se lasa sa sescurga, se aseaza in borcane, unul langa altul si se toarna deasupra apa in care au fost opariti. Se sterilizeaza in prima zi 25-30 minute, iar a doua zi 10 minute.
Din dovleceii astfel conservati se pot prepara sufleuri sau diverse mancaruri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii