Dovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.
Se aleg dovlecei foarte tineti, sanatosi si mici. Se rad usor indepartand pielita, se taie in fasii subtiri si se oparesc 3-5 minute. Se scot, se lasa sa sescurga, se aseaza in borcane, unul langa altul si se toarna deasupra apa in care au fost opariti. Se sterilizeaza in prima zi 25-30 minute, iar a doua zi 10 minute.
Din dovleceii astfel conservati se pot prepara sufleuri sau diverse mancaruri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii