A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară. Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.
Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.
Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.
Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.
P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.
Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii