Este prima data cand fac aceasta dulceata si sunt foarte incantata de ea. Nu este greu de facut, insa curatatul ardeilor iuti poate fi putin neplacut.
Pentru curatarea ardeilor avem nevoie de manusi chirurgicale si locul unde se va desfasura operatiunea sa fie bine circulata de aer. Se spala ardeii, se sterg de apa apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit si subtire se curata ardeii de seminte si de nervuri. Nu trebuie indepartate toate nervurile ardeilor, pastram si pentru ca dulceata sa fie iute. Daca mai raman seminte nu este problema. Se curata si ardeii kapia. Se dau toate prin masina de tocat. Intr-o oala se pune sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute otetul impreuna cu zaharul, pana se leaga ca un sirop. Se pune peste acest sirop ardeii macinati si se lasa sa fiarba inca 30-40 de minute pana se leaga exact ca la orice dulceata. Borcanele se spala, se sterilizeaza apoi se toarna fierbinte in borcane. Se baga in paturi la loc caldut si se lasa sa se raceasca, dupa care se depoziteaza in camara. Aentie cand se fierbe otetul cu zaharul, se degaja mirosuri nu tocmai placute, de preferat unde sunt copii mici, acestia sa nu fie de fata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii