Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la f
Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la fiert pana incepe si are consistenta unui sos. Se sareaza un pic mai mult decat este necesar. Timpul de fierbere depinde de cantitatea de suc obtinuta.
Restul de rosii (cele mici) se aseaza in borcane cat mai bine, dar fara a le sparge. Cu cat rosiile sunt mai mici, cu atat mai multe vor intra in borcan si cantitatea de suc va fi mai mica.
Peste rosiile din borcan se toarna sosul (cat mai fierbinte) si se capseaza borcanele. Daca cantitatea de suc este mai putina, se poate adauga un praf de sare suplimentar (rosii fiind intregi vor absorbi sarea in decursul timpului).
Se pun la fiert borcanele capsate. Este necesar ca focul sa nu fie puternic si sa nu fie peste capacele borcanelor.
Se lasa sa se raceasca si se pune in camara.
Se pot servi oricand iarna de catre oricine, neavand conservant.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii