Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la f
Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la fiert pana incepe si are consistenta unui sos. Se sareaza un pic mai mult decat este necesar. Timpul de fierbere depinde de cantitatea de suc obtinuta.
Restul de rosii (cele mici) se aseaza in borcane cat mai bine, dar fara a le sparge. Cu cat rosiile sunt mai mici, cu atat mai multe vor intra in borcan si cantitatea de suc va fi mai mica.
Peste rosiile din borcan se toarna sosul (cat mai fierbinte) si se capseaza borcanele. Daca cantitatea de suc este mai putina, se poate adauga un praf de sare suplimentar (rosii fiind intregi vor absorbi sarea in decursul timpului).
Se pun la fiert borcanele capsate. Este necesar ca focul sa nu fie puternic si sa nu fie peste capacele borcanelor.
Se lasa sa se raceasca si se pune in camara.
Se pot servi oricand iarna de catre oricine, neavand conservant.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii