Tomatele galbene in suc de rosii se pastreaza excelent pentru iarna si pot fi folosite la diverse preparate.
Prepararea sucului de rosii:
Se aleg rosiile bine coapte, fara pete sau mucegai, indepartand daca este cazul partea atacata. Li se indeparteaza coditele, se spala bine in mai multe ape, dupa care se rup in patru si se pun intr-un vas la foc potrivit. Cand incep sa clocoteasca, se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand rosiile sunt fierte foarte bine. Se da deoparte vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trec apoi rosiile prin sita cu ajutorul unei linguri de lemn, frecand bine pana cand nu mai raman pielite. Sucul obtinut se sareaza dupa gust cu o lingurita de sare la un litru de suc. Eu am dat rosiile prin masina de tocat.
Mod de preparare:
Se aleg rosiile mici, rotunde, coapte tari si foarte proaspete. Se spala, se lasa sa se zvante pe o sita de strecuratoare si pentru a nu plezni in timpul sterilizarii se inteapa fiecare rosie de cateva ori cu o scobitoare. Se aranjeaza in borcane fara a le indesa, lasand borcanul gol pe o distanta de doua degete intre rosii si buza borcanului si se toarna deasupra sucului de rosii, care trebuie sa acopere rosiile cu un deget, in asa fel incat sa mai ramana o distanta libera pana la marginea borcanului. Se sterilizeaza in prima zi 20 minute si in a doua zi 10 minute.
Tomatele astfel conservate se pastreaza peste iarna si se pot folosi la diverse preparate.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii