Vinete conservate ca la Bacau

Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii capia si se taie fasii f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg vinete
  • 1 kg ardei grasi
  • 1 kg ardei
  • 1 legatura gogosari
  • 2 kg rosii
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • 1 foaie dafin
  • piper boabe

Mod de preparare

Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii capia si se taie fasii foarte subtiri. Se asaza in borcane un rand de vinete, deasupra un rand de capia, apoi un rand de ardei verzi, un rand de gogosari, verdeata tocata si se presara deasupra usturoi tocat foarte subtire. Se umple borcanul cu aceste straturi, dupa care se toarna suc de tosii condimentat cu foaie de dafin si boabe de piper. Se sigileaza borcanele, dupa care se pun la fiert in bain-marie, 30 de minute. A doua zi se pun din nou la fiert aproximativ 20 de minute, apoi se lasa la racit si se pun in loc racoros.


Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Chiftele Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc