Conserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva pentru iarna se folosesc rosii, gogosari, ardei, patrunjel si leustean.
Conserva de zarzavat pentru ciorbe este un amestec pe care il puteti folosi cu ingredere la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Il puteti folosi in loc de delikat.
Se oparasc rosiile, se aseaza cate 8-10 intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste ele. Se decojesc, se taie in felii potrivite si se pun la fiert. Se lasa sa clocoteasca o jumatate de ora. Se taie ardeiul in rondele subtiri, se pune peste rosii si se mai lasa sa clocoteasca 10 minute. Se adauga verdeata tocata, sarea si zaharul. Se mai lasa la fiert inca 10 minute. Separat, se incalzeste bine ½ l de ulei. Zarzavatul fierbinte se pune in borcane mici, insa acestea nu trebuie umplute cu varf (se lasa un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra, se pune, cu lingura, ulei fierbinte, se leaga borcanele cu zarzavat pentru ciorbe cu celofan si se pun in camara.
Conserva de zarzavat pentru ciorbe sta in camara foarte mult timp, insa nu strica sa verificati periodic borcanele. Se folosesc la mancare cu legume sau cu carne.
http://www.culinar.ro/retete/conserve/conserve-de-iarna/zarzavat-pentru-ciorbe/87/6/4909/
Alte retete de conserve pentru iarna recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii