Conserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva pentru iarna se folosesc rosii, gogosari, ardei, patrunjel si leustean.
Conserva de zarzavat pentru ciorbe este un amestec pe care il puteti folosi cu ingredere la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Il puteti folosi in loc de delikat.
Se oparasc rosiile, se aseaza cate 8-10 intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste ele. Se decojesc, se taie in felii potrivite si se pun la fiert. Se lasa sa clocoteasca o jumatate de ora. Se taie ardeiul in rondele subtiri, se pune peste rosii si se mai lasa sa clocoteasca 10 minute. Se adauga verdeata tocata, sarea si zaharul. Se mai lasa la fiert inca 10 minute. Separat, se incalzeste bine ½ l de ulei. Zarzavatul fierbinte se pune in borcane mici, insa acestea nu trebuie umplute cu varf (se lasa un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra, se pune, cu lingura, ulei fierbinte, se leaga borcanele cu zarzavat pentru ciorbe cu celofan si se pun in camara.
Conserva de zarzavat pentru ciorbe sta in camara foarte mult timp, insa nu strica sa verificati periodic borcanele. Se folosesc la mancare cu legume sau cu carne.
http://www.culinar.ro/retete/conserve/conserve-de-iarna/zarzavat-pentru-ciorbe/87/6/4909/
Alte retete de conserve pentru iarna recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii