Conserve si muraturi

Reteta Tocana de legume cu orez pentru iarna

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 2h 
rada adriana postat de
Postat pe: 12-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.

ingrediente

12 portii

   800 ml ulei
   1.5 kg ceapa
   2 kg ardei kapia
   1 kg morcovi
   2 teline
   3 radacina patrunjel
   1 l bulion (sau 2 kg rosii)
   700 gr orez
   sare
   piper
   foi de dafin
   2 leg patrunjel verde

mod de preparare

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina. Ardeii la fel, separat.


Intr-o cratita mai mare, le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece. Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara, adaugam bulionul si apoi orezul fiert. Se mai lasa cam 20 minute. La final, adaugam sare, piperul si frunzele de dafin. Chiar la final punem verdeata tocata marunt.

Asa calda o punem in borcane si o tinem cam 30 minute la dunst. (fiert)

Incearca si Suc de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.