Tocana de legume cu orez pentru iarna

O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Ingrediente

  • 800 ml ulei
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg morcovi
  • 2 teline
  • 3 radacina patrunjel
  • 1 l bulion (sau 2 kg rosii)
  • 700 gr orez
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 leg patrunjel verde

Mod de preparare

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina. Ardeii la fel, separat.

Intr-o cratita mai mare, le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece. Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara, adaugam bulionul si apoi orezul fiert. Se mai lasa cam 20 minute. La final, adaugam sare, piperul si frunzele de dafin. Chiar la final punem verdeata tocata marunt.

Asa calda o punem in borcane si o tinem cam 30 minute la dunst. (fiert)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori