Zacusca de ciuperci champion este o reteta simpla pentru iarna. Pentru aceasta zacusca cu ciuperci aveti nevoie de 2 kg de ciuperci, 1 kg de ceapa, ardei, bulion si mirodenii.
Zacusca de ciuperci champion este o reteta simpla pentru iarna. Pentru aceasta zacusca cu ciuperci puteti folosi si alt fel de ciuperci insa champioanele sunt cel mai usor de gasit. Se pune ceapa in oala, se adauga uleiul (care trebuie sa o cuprinda bine) si se pune pe foc (insa nu direct pe flacara). Se caleste pana devine aurie. Se adauga morcovul (tocat cat mai marunt). Se lasa in jur de 20 de minute sa fiarba cu ceapa. Adaugam pe rand, gogosarii tocati, capia si ardeii grasi. Lasam sa fiarba ardeii o vreme (cam o ora). Adaugam apoi vinetele si ciupercile (oparite si tocate). Lasam sa fiarba, la foc mic dar nu direct pe flacara... "pana nu mai are apa". Spre finalul fierberii adaugam bulionul de rosii, foile de dafin, boabele de piper, piperul macinat si sarea. Dupa ce e gata puneti zacusca cu ciuperci in borcane si la sterilizat cu ea, in oale captusite cu prosop si apa...o ora din momentul fierberii.
Se mananca cu paine proaspata. Reteta Zacusca de ciuperci a fost propusa de Blonde pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii