In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza
In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina.
Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza cele doua cani de faina. Se da compozitia la rece.
Pentru foaie, se cerne faina, cele 6 cani, se presara sarea si se adauga treptat uleiul si apa.
Se obtine un aluat potrivit, care se intinde intr-o foaie cat mai subtire cu ajutorul degetelor.
Se unge cu ciulamaua racita, se intorc marginile foii formandu-se un dreptunghi si se ruleaza.
Se pliaza marginile sub rulou, si se da la rece pentru 20 de minute.
Se taie in patru si se intind patru foi potrivit de subtiri.
Pentru placinta cu dovleac, se intinde prima foaie, se inteapa usor, se presara o lingura gris, se asaza umplutura si a doua foaie.
Se taie, dupa preferinte, se unge cu ulei si se da la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.
Fierbinte, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Pentru strudele se intinde foaia, se asaza merele (care au fost calite si amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, doua linguri gris) la margine si se ruleaza.
Se asaza in tava la distanta de 1cm, se taie, se ung cu ulei si se coc 50-60 de minute.
Pofta buna!
Reteta Aluat pentru placinte si strudele a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Strudel croco-zemos cu visine si alune (de post),
Melcisori cu nuca (de post)
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii