Covrigei de cozonac (Polonezi)

Covrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi, perfecti. Siropul de miere adaugat la final te va face sa-ti doresti inca unul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Covrigei de cozonac (Polonezi)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75g margarina la temperatura camerei
  • 250ml lapte
  • 25g drojdie (sau un plic)
  • 70g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400g faina
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru covrigeii de cozonac se prepara in primul rand aluatul. Punem drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut (37 grade) intr-un vas si lasam sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Adaugam faina in ploaie (nu toata deodata) si incepem sa framantam. Alternam faina cu margarina moale si lingurile de miere, si framantam pana cand obtinem un aluat moale si lucios ca cel de cozonac. Eu am adaugat si coaja rasa de la o lamaie.

Lasam aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Il rasturnam pe masa de lucru (nu vom avea nevoie de foarte multa faina) si il impartim in doua.

Fiecare parte o intindem intr-o foaie de 30x40cm, si intindem pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat si extractul de vanilie. Indoim foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care taiem (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm o taiem in doua, iar cele doua parti le rasucim una dupa cealalta. Unim capetele spiralelor intr-un cerc, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungem fiecare polonez cu ou.

Ii dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor ii ungem din abundenta cu un sirop de zahar sau miere (dupa preferinte) si presaram deasupra nuca macinata.


Covrigeii din cozonac sau polonezii cu nuca si miere, se servesc atat calzi cat si reci. Sunt perfecti langa o cana cu lapte sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos