Combinatia de caramel cu mere este delicioasa
Aluat:
Intr-un vas adaugam faina, zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam oul batut, untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.
Umplutura:
Curatam merele,le dam prin razatoarea mare si le stoarcem foarte bine, Intr-o tigaie topim zaharul si cand s-a caramelizat adaugam untul si lasam sa se topeasca complet,adaugam merele, scortisoara dupa gust. Lasam pe foc cca 10 min pana cand merele se inmoaie. Punem merele intr-o sita si lasam sa se scurga bine. Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam merele si adaucem o margine peste umplutura si apoi rulam o singura data, Infasuram ruloul in folie si dam la congelator cca 15 min.
Taiem ruloul in bucati de cca 2 cm lungime si punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit cca 25 min.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii