Gogoselele grecesti loukoumades sunt absolut delicioase. Micute si pufoase, insiropate, sunt un deliciu grecesc de neratat.
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul si esenta si se amesteca bine. Faina si sarea se cern intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdie. Aluatul se amesteca cu mixerul sau cu o furculita, nu prea mult, ci numai pana cand faina este incorporata. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se fierb timp de 5-7 minute pana se ingroasa putin. Se da ibricul deoparte si se adauga mierea si esenta de portocale (sau apa de trandafiri). Se amesteca bine pana se dizolva mierea.
Pentru formarea gogosilor se foloseste o lingurita, trecuta tot timpul prin apa calda, pentru a evita lipirea aluatului, acesta fiind destul de moale. Gogosile se prajesc in baie de ulei, intr-o tigaie mai adanca pana cand se umfla frumos si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se aseaza pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Sursa reteta: http://truedelights.ro/
Gogoselele grecesti se servesc calde, stropite cu sirop de miere si pudrate cu un strat fin de scortisoara. Se pot servi presarate cu nuci macinate, fistic sau susan prajit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii