Gogoselele grecesti loukoumades sunt absolut delicioase. Micute si pufoase, insiropate, sunt un deliciu grecesc de neratat.
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul si esenta si se amesteca bine. Faina si sarea se cern intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdie. Aluatul se amesteca cu mixerul sau cu o furculita, nu prea mult, ci numai pana cand faina este incorporata. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se fierb timp de 5-7 minute pana se ingroasa putin. Se da ibricul deoparte si se adauga mierea si esenta de portocale (sau apa de trandafiri). Se amesteca bine pana se dizolva mierea.
Pentru formarea gogosilor se foloseste o lingurita, trecuta tot timpul prin apa calda, pentru a evita lipirea aluatului, acesta fiind destul de moale. Gogosile se prajesc in baie de ulei, intr-o tigaie mai adanca pana cand se umfla frumos si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se aseaza pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Sursa reteta: http://truedelights.ro/
Gogoselele grecesti se servesc calde, stropite cu sirop de miere si pudrate cu un strat fin de scortisoara. Se pot servi presarate cu nuci macinate, fistic sau susan prajit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCurry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii