Gogosi Ana

Drojdia o amestecam cu 4-5 linguri de faina apoi cu putin lapte caldut si facem o coca moale pe care o lasam putin sa creasca. Dupa ce a crescut, adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi Ana

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 kg lapte
  • 2 plicuri drojdie
  • 1/2 cana zahar
  • 3-4 linguri ulei caldut
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • vanilie
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca ca cea de cozonac

Mod de preparare

Drojdia o amestecam cu 4-5 linguri de faina apoi cu putin lapte caldut si facem o coca moale pe care o lasam putin sa creasca.

Dupa ce a crescut, adaugam ouale batute bine si laptele in care am dizolvat zaharul. Punem si mirosurile si faina si framantam bine .

Cand terminam de framantat adaugam uleiul cald si mai framantam 2 minute.

Lasam coca sa creasca.

Intindem coca si taiem cu un pahar gogosole pe care le vom lasa pe masa sa mai creasca 5-10 minute( sa nu iasa goale in mijloc). Eu am umplut si cateva cu gem.

Dupa ce cresc gogosile putin le prajim intorcandu-le des sa sa prajeasca bine sa nu ramana crude in centru.
Pofta buna!

Reteta Gogosi Ana a fost propusa de Ana76 pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi carnaval,

Gogosi Marbella,

Gogosi cu susan si miere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
1
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
3
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
4
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Gogoșari întregi murați
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola