Cuib de viespi delicios

Cuibul de viespi se prepara din drojdie, zahar, oua, lapte, apa, unt, miez de nuca si esenta de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pliculet drojdie
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa calduta
  • jumatate lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 100 gr unt
  • 20 gr miez de nuca
  • 5 linguri zahar
  • Pentru sirop:
  • 125 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru cuib de viespi se amesteca ingredientele pentru aluat, se acopera si se lasa la crescut in loc caldut, timp de o ora. Separat, se freaca untul cu 5 linguri de zahar. Se imparte apoi aluatul in doua si se intind 2 foi de 1 cm grosime. Se intinde jumatate din compozitia de unt peste cele doua foi si jumatate din compozitia de nuca. Se ruleaza foaia strans si se asaza cele 2 suluri formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la crescut 30-40 de minute. Se pune apoi tava in cuptorul incins si se lasa la foc mic. Cu 10 minute, inainte de a scoate sulurile, din cuptor, se ung cu un amestec format din laptele cu zahar si esenta de vanilie.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple

Tiramisu

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc