Cuibul de viespi se prepara din drojdie, zahar, oua, lapte, apa, unt, miez de nuca si esenta de vanilie.
Pentru cuib de viespi se amesteca ingredientele pentru aluat, se acopera si se lasa la crescut in loc caldut, timp de o ora. Separat, se freaca untul cu 5 linguri de zahar. Se imparte apoi aluatul in doua si se intind 2 foi de 1 cm grosime. Se intinde jumatate din compozitia de unt peste cele doua foi si jumatate din compozitia de nuca. Se ruleaza foaia strans si se asaza cele 2 suluri formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la crescut 30-40 de minute. Se pune apoi tava in cuptorul incins si se lasa la foc mic. Cu 10 minute, inainte de a scoate sulurile, din cuptor, se ung cu un amestec format din laptele cu zahar si esenta de vanilie.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Tiramisu
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii