Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată. Pentru a completa gustul, am adăugat o glazură acrişoară de lămâie. Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca si gem de macese

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 50 g zahar
  • 180 g unt moale
  • 82% grasime
  • 7g drojdie uscata(1 plic)
  • Vanilie
  • coaja de lamâie
  • Sare
  • Gem de măceşe
  • 150 g nucă măcinata
  • Pentru glazurat:
  • Zeama de la o lamâie
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu drojdia, zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamâie, apoi am pus ouale.

Am omogenizat toate ingredientele, dupa care, cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare, am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.

Neaparat sa folositi un unt de calitate, cu procent mare de grasime.

Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.

Am mai framântat putin aluatul cu mâna, apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.

Da, la frigider. Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.

Dupa ce a dospit suficient, am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.

Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.

Am rulat foaia, apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm, pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.

Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade C.

Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute, pe treapta de jos a cuptorului.

Pentru glazura, am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.

Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.

Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.

 S-aveţi poftă !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Sirop din flori de soc
Bucataras.RO

Sirop din flori de soc

Pe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a...

Sirop din flori de soc
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola