Muffins cu banane si crema de unt

Muffins cu banane si crema de unt sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose aveti nevoie de faina, oua, banane, praf de copt, zahar, ulei, lapte si crema de unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Muffins cu banane si crema de unt

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 3 banane
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema de unt:
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Muffins cu banane si crema de unt sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose mai intai incingeti cuptorul si asezati frumusel hartiutele de muffins in tavitele speciale.

Apoi ametseacti intr-un bol, faina cernuta de vreo doua ori, zaharul, cacaua si praful de copt si amestecati-le bine. Apoi intr-un vas curat terciuiti bananele curatate de coaja. Peste ele puneti ouale bine zbatute, uleiul si laptele. Amestecati pentru omogenizare si apoi turnati peste amestecul de solide. Incorporati totul si veti obtine o compozitie pastoasa. Cu ajutorul unei lingure puneti din acest amestec in hartiutele speciale. Nu le umpleti pana sus, ci doar cam 3/4 din ele. Din compozitie va vor iesi cam 14-16 muffins-uri. Dati la cuptor pentru maxim 25-30 minute. Apoi le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic.

Pentru buttercream.......frecati bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste tot si se obtine o minune de crema. Adaugati colorant sau cacao, dupa preferinte. Mmmmm...

Ornati si voi muffins-urile cu crema de unt, sau manjiti-le pe deasupra cu o lingura...nu conteaza.

Rezultatul e spectaculos de bun.


Muffins cu banane si crema de unt se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide