Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut delicioasa, fina, usor acrisoara, si de post.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta frageda cu mere

Ingrediente

  • 1 pahar de ulei (15 cl)
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat
  • 1/2 pahar apa minerala
  • Faina cat cuprinde ( 450-500 gr)
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg de mere
  • 200 gr zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus (pentru foi) se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr.

- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz.

- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate.

- faceti o bila de aluat.

- o impartiti in 2 parti egale

- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea.

- presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.

- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata

Umplutura de mere:

- merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere, etc, dar asta sigur stiti si voi. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.

- dupa vreo 15 minute se kelise zeama, moment in care a pus scorrrrrtzishuaara

- umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza artistic.

- se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava ( asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine, daca o luati cu mainile riscati sa vi-o puneti pe genunki (foaia).

- bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu

- placinta cu mere se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute

Reteta de placinta frageda cu mere a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc