Prajitura "Ambasador"

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aprox

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • frisca
  • Crema: 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 lingurite faina
  • 2 plicuri vanilie
  • Sirop: 200 gr. zahar caramelizat
  • 1 litru ceai negru concentrat
  • 100 ml rom

Mod de preparare

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.

Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.

Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori