Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si
Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:
-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma
- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul
- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.
- se obtine o compozitie mai groasa.
- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza
- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.
Intre timp se pregateste "bondarul".
- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.
- se amesteca bine cu o lingura.
Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.
Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).
Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii