Prajitura cu mere si biscuiti

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si biscuiti

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere curatate si date prin razatoarea mare
  • 300 gr biscuiti
  • 5 oua
  • 4 lg ulei
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt/margarina
  • 1 lingura de amidon sau 3 linguiri gris
  • 200 gr zahar pentru blat + aprox. 5 linguri pentru mere
  • 100 gr nuci(optional)
  • 100 gr ciocolata(optional)
  • zahar vanilat(optional)
  • coaja de lamaie
  • sare
  • scortisoara
  • ghimbir(optional)

Mod de preparare

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajuns 5 lg de zahar, dar asta depinde de cat de acre sunt merele si de gustul fiecaruia.

2. Merele se calesc cam 4-5 minute, pana se inmoaie usor, apoi se adauga 2 lingurite rase scortisoara si daca doriti putin ghimbir ras si un zahar vanilat. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute.

3. Cand se stinge focul se adauga amidonul sau grisul si se amesteca. Se lasa merele la racit.

Cu restul de unt/margarina(150 gr) se unge tava.

4. Biscuitii se zdrobesc, si se pun in tava. Peste biscuiti se pun nucile si ciocolata bucatele.

5. Se face pandispanul. Puteti face un pandispan din 5 oua dupa orice reteta doriti, eu fac intotdeauna un pandispan cu sirop de zahar...e mai stabil . Pentru siropul se pun pe foc 200 gr zahar amestecat cu 8 linguri de apa. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, iar cand siropul fierbe se adauga in fir continuu, batandu-se viguros. Se adauga apoi galbenusurile, 4 linguri de ulei, faina si la urma daca dorim coaja de lamaie.

6.Merele se pun in tava peste biscuiti, nuci si ciocolata, iar deasupra se pune pandispanul.

7. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute (se face proba cu scobitoarea in pandispan). Prajitura se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se intoarce pe un platou. Se taie rece.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu mere si biscuiti a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta cu mere gasiti aici: Prajitura cu mere si migdale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Steluțe sărate a la Timea
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola