Prajitura cu mure

Prajitura cu mure si crema fina de branza este deosebita. O reteta de prajitura cu fructe revigoranta, usoara, ca un vis de vara :).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 18 bucati:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri rom
  • 180 g. zahar
  • 200 g. faina de hrisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 10 g. gelatina
  • 500 g. mure
  • 750 g. branza de vaci
  • 5 linguri miere
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 400 ml. frisca
  • 1 plic Tort Gelee
  • 250 ml. suc de visine

Mod de preparare

Blatul

Tapetam cu hartie de copt o tava pentru prajituri. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar si zahar vanilat. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.

Umplutura

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie: Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.

Finisare

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da la fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee. Glazura se aseaza usor cu lingura peste fructe. Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Dupa 2 ore se indeparteaza cu grija cadrul.

Reteta de prajitura cu mure a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Serviti prajitura cu mure de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de zahar ars
1
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
2
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita