Prajitura cu mere este o reteta de prajitura de casa incredibil de simplu de facut, dar absolut delicioasa. O prajitura cu mere potrivita pentru toamna.
Umplutura:
- speli merele si le dai pe razatoare
- le storci putin si le calesti in putin ulei
- adaugi dulceata si amesteci
Aluat:
- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare
- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor
- adaugi untul inmuiat si zaharul
- continui cu crema de branza
- adaugi treptat si restul de faina
- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini
- il lasi putin la odihnit
-tapetezi tava cu hartie pentru copt
Montare:
- imparti aluatul in 2
- intinzi prima foaie si o asezi in tava
- presari putin gris
- asezi umplutura
- intinzi cea de a 2-a foaie
-dai la cuptor pentru cca 45 min
Dintre functiile Philips Multicooker as alege-o pe cea de coacere si cea de presetare a cronometrului.
Prajitura de casa cu mere se lasa sa se racoreasca putin dupa care se serveste.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii