Prajitura fina de iaurt si capsuni

Blatul: se bat ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Se adauga zaharul, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma si se da la c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina de iaurt si capsuni

Ingrediente

  • Pt blat: 2 oua
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pt crema: 400 g iaurt de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • Pt decor: 500 g capsuni
  • un plic de gelatina transparenta

Mod de preparare

Blatul: se bat ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul.

Se adauga zaharul, faina si praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o forma si se da la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Crema: Se amesteca iaurtul cu gelatina inmuiata, apoi se adauga frisca batuta.

Se da crema pt 30 de minute la rece.

Intre timp taiem cubulete capsunile.

Asamblarea prajiturii: pe blatul racit intindem crema, se adauga capsunile taiate cubulete

Se pregateste glazura si se toarna peste capsuni

Se baga la rece pt 2 ore
Reteta Prajitura fina de iaurt si capsuni a fost propusa de aliza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci