Prajitura tavalita este una din preferatele mele. Cea mai buna tavalita pe care am mancat-o vreodata, e facuta de mama soacra, spun asta fara nici o retinere. Desi am si eu o reteta de tavalita, am cerut-o pe a ei si am facut si eu. Daaaaa, e cea mai buna, cea mai cea. Pufoasa in interior, tavalita printr-un glazura delicioasa apoi prin cocos. Ne place, place...
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete. Siropul: Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc. Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate. Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca. Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos. Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece. Sa aveti pofta!
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii