Prajituri

Reteta Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
Claudia Baban postat de
Postat pe: 10-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
In ultimele zile au fost foarte multe deserturile pregătite cu mere, dar trebuie să profităm de bunătăţile toamnei.
Pe blog veti gasi mai multe reţete de prăjituri/plăcinte cu mere.
Aveam la grădina mere foarte dulci şi aromate şi era păcat să nu profit şi să le folosesc pentru prăjituri.
De multă vreme vroiam să combin umplutura de mere cu o cremă de vanilie. Dar pentru un gust desăvârşit m-am gândit să adaug şi jeleu de vişine.
Rezultatul a fost o prăjitură nu prea sofisticată dar cu un gust divin.

ingrediente

15 portii

   Vanilie
   2 linguri zahar
Blat pandişpan(tava de 30x20 cm):
   5 oua
   5 linguri zahar
   5 linguri faina
   2 linguri ulei
   Sare
Umplutura mere:
   1 kg mere(curatate si fara cotor)
   Vanilie
   Scortisoara
Sirop:
   100 ml apa
   2 linguri zahar
   Zeama de lamâie
Crema de vanilie:
   400 ml smântâna pentru frisca
   1 plic crema Ole vanilie
   250 g mascarpone
Jeleu de vişine:
   300 ml sirop de vişine
   2 linguri amidon
   Am mai folosit ciocolata pentru razuit deasupra

mod de preparare

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.
Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si le-am pus la foc mic, amestecând din când în când.
Merele vor lasa sirop si se vor înmuia. Când au început sa se înmoaie, am amestecat cu grija sa nu le transform într-un piure, aveam nevoie sa ramâna bucati.
Când siropul a scazut, am adaugat vanilia si scortisoara, am oprit focul si am lasat umplutura sa se raceasca.
Am pregatit si siropul. Am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru pandispan, am separat albusul de galbenusul celor 5 oua.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei si vanilia.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar, mixând dupa fiecare.
Am încorporat usor galbenusurile în spuma de albusuri, apoi faina cernuta.
Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.
Am lasat pandispanul sa se raceasca pe un gratar.
Pentru crema de vanilie, am amestecat smântâna pentru frisca cu crema Ole, am mixat, apoi am adaugat si mascarpone.
Daca vreti sa fie mai dulce, puteti sa adaugati zahar pudra. Mie mi s-a parut a fi perfecta asa.
Pentru jeleu, am dizolvat amidonul cu putina apa rece, am adaugat siropul si l-am fiert pâna când s-a îngrosat.
Când toate au fost reci, am asamblat prajitura.
Am taiat blatul în doua.
In partea de blat care va veni deasupra, am decupat cu ajutorul unui pahar orificiile în care am pus jeleul.
Am asezat pe platou partea de pandispan nedecupata, am pus umplutura de mere si un strat de crema de vanilie. (Eu am însiropat, dar mi-am dat seama ca nu trebuia, umplutura de mere va înmuia suficient blatul).
Am însiropat si partea de pandispan decupata si am asezat-o peste crema de vanilie.
Am pus un strat de crema si deasupra blatului, având grija sa pastrez orificiile în care am pus jeleul.
Daca orificiile sunt prea adânci, puteti sa mai puneti putina crema si apoi jeleul.
Am razuit ciocolata si am pus jeleul în orificiile lasate.
Am lasat-o la frigider câteva ore.
La final m-am gandit ca ar fi fost buna mai multa umplutura de mere.
Acum depinde de preferintele fiecaruia.


S-aveţi poftă !!!!

Incearca si Tarta aromata cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.