In ultimele zile au fost foarte multe deserturile pregătite cu mere, dar trebuie să profităm de bunătăţile toamnei. Pe blog veti gasi mai multe reţete de prăjituri/plăcinte cu mere. Aveam la grădina mere foarte dulci şi aromate şi era păcat să nu profit şi să le folosesc pentru prăjituri. De multă vreme vroiam să combin umplutura de mere cu o cremă de vanilie. Dar pentru un gust desăvârşit m-am gândit să adaug şi jeleu de vişine. Rezultatul a fost o prăjitură nu prea sofisticată dar cu un gust divin.
Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.
Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si le-am pus la foc mic, amestecând din când în când.
Merele vor lasa sirop si se vor înmuia. Când au început sa se înmoaie, am amestecat cu grija sa nu le transform într-un piure, aveam nevoie sa ramâna bucati.
Când siropul a scazut, am adaugat vanilia si scortisoara, am oprit focul si am lasat umplutura sa se raceasca.
Am pregatit si siropul. Am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru pandispan, am separat albusul de galbenusul celor 5 oua.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei si vanilia.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar, mixând dupa fiecare.
Am încorporat usor galbenusurile în spuma de albusuri, apoi faina cernuta.
Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.
Am lasat pandispanul sa se raceasca pe un gratar.
Pentru crema de vanilie, am amestecat smântâna pentru frisca cu crema Ole, am mixat, apoi am adaugat si mascarpone.
Daca vreti sa fie mai dulce, puteti sa adaugati zahar pudra. Mie mi s-a parut a fi perfecta asa.
Pentru jeleu, am dizolvat amidonul cu putina apa rece, am adaugat siropul si l-am fiert pâna când s-a îngrosat.
Când toate au fost reci, am asamblat prajitura.
Am taiat blatul în doua.
In partea de blat care va veni deasupra, am decupat cu ajutorul unui pahar orificiile în care am pus jeleul.
Am asezat pe platou partea de pandispan nedecupata, am pus umplutura de mere si un strat de crema de vanilie. (Eu am însiropat, dar mi-am dat seama ca nu trebuia, umplutura de mere va înmuia suficient blatul).
Am însiropat si partea de pandispan decupata si am asezat-o peste crema de vanilie.
Am pus un strat de crema si deasupra blatului, având grija sa pastrez orificiile în care am pus jeleul.
Daca orificiile sunt prea adânci, puteti sa mai puneti putina crema si apoi jeleul.
Am razuit ciocolata si am pus jeleul în orificiile lasate.
Am lasat-o la frigider câteva ore.
La final m-am gandit ca ar fi fost buna mai multa umplutura de mere.
Acum depinde de preferintele fiecaruia.
S-aveţi poftă !!!!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii