Rulada de vis

Rulada de vis este un desert delicios si usor de preparat. Pentru aceasta de rulada va trebuie foi de napolitane.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulada de vis

Ingrediente

  • zahar
  • apa
  • 1 ligura cacao
  • 400 gr biscuiti
  • 250 gr unt (sau margarina)
  • 100 gr nuca de cocos
  • 300 gr lapte praf
  • 4 foi de napolitane.

Mod de preparare

Rulada de vis este un desert delicios si usor de preparat. Pentru aceasta de rulada se face mai intai crema neagra: intr-o cratitt se ard 10 linguri zahar; se adauga 500ml apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se pune o lingura cacao si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se ingroasa cu biscuitii macinati marunt. Se amesteca bine pana devine o crema si se intinde calda pe cele 4 foi de napolitane.

Preparare crema alba: 50 ml apa, 250gr margarina si alte 10 linguri zahar se pun toate intr-o cratita si se lasa sa clocoteasca un minut. Pe urma se ia de pe foc si se adauga in acea cratita, 100gr nuca de cocos si 300gr lapte praf. Se amesteca bine pana devine crema si se intinde calda peste crema neagra, pe cele 4 foi de napolitane.

In final se ruleaza cele 4 foi de napolitane. Se poate topi ciocolata, care se toarna deasupra ruladei, ca si ornament. Se da la frigider.


Rulada de vis se recomanda a fi servita de la rece deoarece crema este mai gustoasa.
Sfat : mi-as fi dorit sa prepar ambele creme in cratite marca Calve, de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori