Tarta cu caise

Tarta cu caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Forma de tarta se unge cu unt, se presara cele 3 linguri de zahar, in jumatatile de caise spalate se pune cate o fructa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4oua
  • 4linguri zahar
  • 4linguri faina
  • 4linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie.
  • Umplutura:
  • 250g caise
  • 250g visine
  • cirese sau alte fructe de padure
  • 50g migdale
  • 1lingura unt
  • 3linguri zahar

Mod de preparare

Tarta cu caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Forma de tarta se unge cu unt, se presara cele 3 linguri de zahar, in jumatatile de caise spalate se pune cate o fructa si inercalat, cate o migdala;se pun caisele cu scobitura in jos,peste care se rastoarna aluatul.
Intr-un bol se freaca galbenusurile cu ulei(ca la maioneza)si se adauga aromele;in alt bol se bat albusurile spuma cu un praf de sare,zahar,se adauga galbenusurile,faina si se amesteca usor cu o spatula;se da forma la cuptor 30min,dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,dupa care se taie si se serveste.


Aceasta tarta cu caise se serveste simpla sau alaturi cu o cupa de inghetata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc