Tarta cu caise si crema de martipan

Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu caise si crema de martipan

Ingrediente

  • Aluat fraged: 200 g faina
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit praf de copt (in acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul
  • nu pentru a-l face sa creasca)
  • coaja de lamaie
  • Crema si umplutura: 100 g pasta martipan
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 120 g unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 varf de cutit sare (daca simtiti nevoia inca 1-2 linguri zahar
  • martipanul meu a fost destul de dulce si nu am mai pus zahar)
  • 1 kg caise taiate in jumatate si curatate de samburi

Mod de preparare

Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de consistenta pesmetului (stiu ca ma repet, dar...praful de copt trebuie sa fie putin, rolul lui in acest caz nu este de a face aluatul sa creasca ci de a-l face mai fraged). Adaugati apoi oul si coaja de lamaie si amestecati doar atat cat sa se formeze o bila de aluat.

Puneti aluatul intr-o punga si lasati-l la frigider 15-30 minute. Apoi se intinde o foaie in tava de tarta, se impunge baza cu furculita se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt, se aseaza o greutate (boabe de orez sau fasole) si se coace la 190 gr. timp de 20 minute.

Intre timp se prepara crema.

Untul se topeste, sau pentru mai multa aroma se prajeste pana se maroneste usor si are o aroma de nuci coapte.

Martipanul se freaca bine cu 2 linguri de apa, sa devina o pasta moale, apoi se adauga ouale si se bate bine compozitia.

Se adauga faina si sarea, apoi smantana si la urma untul.

Compozitia se toarna in carcasa de aluat si se pun apoi caisele. Eu am pus doua randuri de caise, suprapuse. Se da la cuptor, la 180 grade, inca 20-25 minute, pana ce crema se incheaga bine. Se serveste rece, eventual acompaniata de frisca sau inghetata de vanilie
Reteta Tarta cu caise si crema de martipan a fost propusa de KikenHana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Salata de toamna cu bureti
Bucataras.RO

Salata de toamna cu bureti

Am pregătit această salată după o rețetă de la d-na Vanda Scutaru...

Salata de toamna cu bureti
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise