Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in ci
Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in cind dar cu atentie sa nu se formeze cocoloase.
Cand crema s-a ingrosat se da vasul deoparte ca sa se raceasca crema.
In crema racita se pune untul, se amesteca bine, ca sa iasa o placa de ciocolata.
Intr-o tava umezita putin cu apa se pune foaia de plastic si peste ea cu ajutorul unei linguri se pune aceasta crema (racita).
Se intinde frumos si cat de cat uniform se poate pune la frigider sau se poate tine citeva ore la congelator inainte de a o aseza pe aluat pentru ca va fi mult mai usor sa o desprindem de folia de plastic.
Intr-un bol se pun toate ingredientele pentru aluatul de briose, in afara de unt.
Untul se pune imediat ce a inceput sa se lege aluatul.
Dupa ce aluatul a fost bine framantat (pana cand se desprinde usor de mana) se lasa sa creasca pentru 1:30h-2h.
Volumul aluatului trebuie sa se dubleze o data si jumate.
Se intinde un dreptunghi de 40x 25cm. Pe mijloc se aseaza placa de ciocolata, atentie in partea deasupra si in partea de jos trebuie sa fie 2cm liberi.
Se ia jumatatea de aluat din partea stinga si se pune peste " placa de ciocolata "
Apoi se ia aluatul din partea dreapta si se pune peste aluat.
Aluatul din pozitia de drepti se intoarce si se culca, atunci cand se intinde aluatul se va forma un dreptunghi.
Se intinde din nou, un dreptunghi de 50x20cm.
Se pliazal din nou, se aduc extermitatile inspre mijloc dar se lasa o distanta pe mijloc de 2 cm.
Apoi se pliaza ca pe o carte.
Ultima operatie se repeta de doua ori.
Apoi se ruleaza ca pe o rulada si se se taie bucati de 2,5-3 cm se aseaza in tava unde este foaie de copt, se lasa 5 cm spatiu intre ele.
Se pune tava in cuptor fara sa fie aprins. Se lasa doar lumina aprinsa pentru 45 minute.
Dupa 45 minute se scoate tava si se preincalzeste cuptorul la Th6 (180C).
Se ung spiralele cu ou batut amestecat cu un pic de lapte.
Se baga tava in cuptor si se lasa spiralele 15 minute in cuptor.
Trebuie sa fie rumenite (nu arse)
Reteta Tourbillons Chocolat a fost propusa de Cristina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaMa gandeam zilele trecute cand am mancat o negresa facuta de fiica mea, ce combinatie as putea realiza cu acel blat minunat,...
Prajitura cu alune si ciocolataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii