Baza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind pe fundul unei forme de
Baza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind pe fundul unei forme de tort si se dau la frigider sa se intareasca. Se decupeaza cercuri cu diametrul de 4-5 cm. Iaurtul, fragutele se impart in 2. Din frisca se iau 3 linguri si se pun deoparte. Gelatina se dizolva in putina apa rece, apoi se pune in putin lichid fierbinte si se imparte in 2.
Prima culoare:
Jumatate din iaurt se amesteca cu jumatate din fragute zdrobite cu furculita, 1 lingura de zahar, 1/2 din gelatina si 1/2 din frisca.
A doua culoare:
Se procedeaza la fel ca si la prima cu diferenta ca fragutele se pun intregi
A treia culoare: frisca simpla amestecata cu putin intaritor
Se pune in jurul unui cerc de biscuiti o forma de plastic sau tabla apoi se pune cu lingurita pe rand din fiecare culoare.
Se da la frigider 3-4 ore. Se ia jos folia si se orneaza cu fragute. Reteta Turnulete cu fragute si iaurt a fost propusa de amalia aa
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete prajituri recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii