Baza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind pe fundul unei forme de
Baza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind pe fundul unei forme de tort si se dau la frigider sa se intareasca. Se decupeaza cercuri cu diametrul de 4-5 cm. Iaurtul, fragutele se impart in 2. Din frisca se iau 3 linguri si se pun deoparte. Gelatina se dizolva in putina apa rece, apoi se pune in putin lichid fierbinte si se imparte in 2.
Prima culoare:
Jumatate din iaurt se amesteca cu jumatate din fragute zdrobite cu furculita, 1 lingura de zahar, 1/2 din gelatina si 1/2 din frisca.
A doua culoare:
Se procedeaza la fel ca si la prima cu diferenta ca fragutele se pun intregi
A treia culoare: frisca simpla amestecata cu putin intaritor
Se pune in jurul unui cerc de biscuiti o forma de plastic sau tabla apoi se pune cu lingurita pe rand din fiecare culoare.
Se da la frigider 3-4 ore. Se ia jos folia si se orneaza cu fragute. Reteta Turnulete cu fragute si iaurt a fost propusa de amalia aa
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete prajituri recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii