Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Pentru inceput, punem cartofii spalati, la fiert in apa cu sare dupa care ii lasam sa se racoreasca putin pentru a-i putea curata de coaja.
Cartofii si ouale fierte le taiem felii.
Branzeturile le dam pe razatoarea mare.
Jambonul il taiem feliute dupa preferintele fiecaruia.
Intr-un bol batem ouale cu smantana lichida si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat de cartofi, peste adaugam branza rasa (amestec), felii de oua si jambonul.
Daca branzeturile sunt destul de sarate precum in cazul meu, nu mai adaugam sare intre straturi dar daca aveti niste branzeturi mai putin sarate, peste cartofi recomand sa presarati putina sare.
Repetam operatiunea, astfel eu am avut 3 straturi de cartofi cu oua, branza si sunca iar ultimul strat de cartofi.
Peste turnam compozitia de smantana si oua si dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana se rumenesc frumos cartofii.
Noi am servit cu un sos de usturoi, miere, mustar, otet si iaurt grecesc.
Pofta buna !
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii