Broccoli risotto Torte

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Broccoli risotto Torte

Ingrediente

  • Cateva bucati de broccoli taiate in buchetele cat mai mici
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea cea mica)
  • 1 ardei gras galben cat mai mare taiat felii cat mai subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 cana si 1/4 orez
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 1/4 cup supa de legume
  • sare si piper negru proaspat rasnit
  • 1/2 cup Parmesan ( pentru ca mie nu imi place gustul dat de parmezan am preferat sa folosesc branza Mozzarella)
  • 4 oua
  • ulei pentru uns tava si o bucata de hartie cerata (sau pergament pentru pus pe fundul tavii)
  • Pentru decor felii de rosii si frunze de patrunjel sau dupa dorinta

Mod de preparare

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.

Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul de masline apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si ardeiul, se amesteca timp de vreo 5 minute pana ajung sa se inmoai.

Cand sunt moi se adauga orezul si se lasa vre-un minut sa se prajeasca apoi se toarna vinul, amestecand pana toto lichidul este absorbit.

Ii vine randul supei de legume sa vina peste orez, adaugati sarea si piperul, daca doriti adaugati si alte condimente (am pus un varf de cutit praf de curry si cam cat iei intre 3 degete cimbru uscat sfaramat).

Se fierb toate in jur de 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei.

Intre timp dati cu grasime o forma rotunda de tort cu diametrul de 25 cm (merge una si mai mica) si asezati pe fundul ei o foaie de hartie pergament sau cerata. Cuptorul se incalzeste la 350 F.

Se ia de pe foc orezul si se adauga branza si brocolli facuta buchetele cat mai mici, se lasa sa se raceasca vreo 5 minute si se pun galbenusurile de la oua. Bateti bine albusele si adaugati-le cu grija la orez (ca si la blatul de tort sau la budinca de orez ca sa ramana spumoase, nu va luati dupa mine care nu am mai avut destul timp la dispozitie si am batut ouale impreuna albus cu galbenus). Turnati compozitia in tava pregatita dinainte si o puneti la cuptor pentru o ora.

Lasati sa se raceasca in tava sau chiar dati la frigider apoi, daca vreti sa il serviti rece. Cu un cutit trecut pe marginea formei desprindeti orezul de tava si ... puneti pe o farfurie de servit. Eu l-am scos cald din tava si l-am si servit cald langa snitele de pui. Este excelent mancat rece si e foarte consistent.

Reteta propusa de SimonaB.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec din carne tocata cu morcov
Bucataras.RO

Chec din carne tocata cu morcov

Un chec delicios, satios si in plus, se face super usor. Eu l-am pregatit stiind ca am musafiri la masa si pot sa spun ca a...

Chec din carne tocata cu morcov
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise