Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul
Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.
Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul de masline apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si ardeiul, se amesteca timp de vreo 5 minute pana ajung sa se inmoai.
Cand sunt moi se adauga orezul si se lasa vre-un minut sa se prajeasca apoi se toarna vinul, amestecand pana toto lichidul este absorbit.
Ii vine randul supei de legume sa vina peste orez, adaugati sarea si piperul, daca doriti adaugati si alte condimente (am pus un varf de cutit praf de curry si cam cat iei intre 3 degete cimbru uscat sfaramat).
Se fierb toate in jur de 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei.
Intre timp dati cu grasime o forma rotunda de tort cu diametrul de 25 cm (merge una si mai mica) si asezati pe fundul ei o foaie de hartie pergament sau cerata. Cuptorul se incalzeste la 350 F.
Se ia de pe foc orezul si se adauga branza si brocolli facuta buchetele cat mai mici, se lasa sa se raceasca vreo 5 minute si se pun galbenusurile de la oua. Bateti bine albusele si adaugati-le cu grija la orez (ca si la blatul de tort sau la budinca de orez ca sa ramana spumoase, nu va luati dupa mine care nu am mai avut destul timp la dispozitie si am batut ouale impreuna albus cu galbenus). Turnati compozitia in tava pregatita dinainte si o puneti la cuptor pentru o ora.
Lasati sa se raceasca in tava sau chiar dati la frigider apoi, daca vreti sa il serviti rece. Cu un cutit trecut pe marginea formei desprindeti orezul de tava si ... puneti pe o farfurie de servit. Eu l-am scos cald din tava si l-am si servit cald langa snitele de pui. Este excelent mancat rece si e foarte consistent.
Reteta propusa de SimonaB.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatEste o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Placinta insiropata, cu piersiciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii