Alternativa a celor din carne, dar la fel de bune.
Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita.
Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie.
Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine.
Morcovul si pastarnacul se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, ustoiul il pisam, iar patrunjelul il taiem marunt.
Amestecam legumele cu oul, pesmetul, sare si piper si dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, daca amestecul este prea moale, se poate adauga 1 lingura de faina. Eu nu am considerat necesar.
Formam bilute potrivite pe care le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe prosop de hartie.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii