Dovlecei cu branza la cuptor

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si i

Complexitate
redusa
Dovlecei cu branza la cuptor

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cartofi mari
  • branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf
  • cas
  • urda)
  • cateva feliute de kaiser
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 rosie

Mod de preparare

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte. Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana. Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min.


Sunt buni atat calzi cat si reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar: bucatarie-usoara

Alte retete cu dovlecei recomandate:

Ciorba de dovlecei

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia