Dovlecei cu branza la cuptor

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si i

Complexitate
redusa
Dovlecei cu branza la cuptor

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cartofi mari
  • branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf
  • cas
  • urda)
  • cateva feliute de kaiser
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 rosie

Mod de preparare

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte. Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana. Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min.


Sunt buni atat calzi cat si reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar: bucatarie-usoara

Alte retete cu dovlecei recomandate:

Ciorba de dovlecei

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori