Legumele la gratar sunt ideale pentru un aperitiv sau langa o bucata de carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de stebie, dovlecei, pastarnac, cartofi, seminte demustar, seminte de telina
Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam marinata. Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara marinata Daca doriti sa puneti in marinata si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire. Pe masura ce se coc legumele pe gratar le scaldati fierbinti in marinata si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.
Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie. Pofta buna!
Reteta Legume la gratar marinate a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Ciuperci umplute cu legume,
CARTOFI LA CUPTOR CU CEAPA SI MORCOVI PENTRU VEGETARIENI
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii