Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

O idee pentru o masa alaturi de familie. Ravioli pot fi umpluti cu carne, peste, legume sau branzeturi. Eu am facut de aceasta data cu branza si au fost foarte gustosi serviti alaturi de mazare verde.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

Ingrediente

  • -300 gr faina
  • -100 gr apa
  • -2 linguri ulei masline
  • -2 oua
  • -250 gr ricotta
  • -sare
  • -1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • -400 gr mazare
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingura ulei
  • -1 mana buna spanac
  • -patrunjel verde tocat
  • -3-4 rosii chery
  • -1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Ravioli:

Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.

Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.

Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.


Umplutura:

Ricotta (poate fi inlocuita cu branza de vaci buna si cremoasa ), o maruntim cu o furculita si adaugam condimente: sare si pudra de ghimbir. Amestecam bine.

Aluatul il intindem cat putem de subtire (2-3mm). Taiem aluatul in patratele egale si punem pe fiecare bucatica de aluat cate o lingurita de umplutura. Incepem sa formam ravioli : luam un colt si il unim cu coltul opus, apasam bine pe margini astfel incat sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Aducem partile laterale si le unim formand un melc. Forma si felul in care ii faceti, nu conteaza. II lasam deoparte.

Punem intr-o oala, 3 litri de apa la fiert impreuna cu sare. Cand apa fierbe, punem ravioli la fiert si ii lasam pana se ridica deasupra apei. II scoatem si ii scurgem cu o paleta.

Eu i-am pregatit cu mazare verde pe care am pregatit-o cat timp fierb ravioli. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei, adaugam mazare verde congelata, sare si piper si foarte putina apa. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.

Punem rosiille chery taiate in jumate, spanacul spalat si ravioli fierti. Amestecam de cateva ori, astfel incat sa se amestece toate. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Punem capacul si lasam sa se odihneasca. Servim dupa 10 minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Bucataras.RO

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos