Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

O idee pentru o masa alaturi de familie. Ravioli pot fi umpluti cu carne, peste, legume sau branzeturi. Eu am facut de aceasta data cu branza si au fost foarte gustosi serviti alaturi de mazare verde.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

Ingrediente

  • -300 gr faina
  • -100 gr apa
  • -2 linguri ulei masline
  • -2 oua
  • -250 gr ricotta
  • -sare
  • -1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • -400 gr mazare
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingura ulei
  • -1 mana buna spanac
  • -patrunjel verde tocat
  • -3-4 rosii chery
  • -1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Ravioli:

Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.

Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.

Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.


Umplutura:

Ricotta (poate fi inlocuita cu branza de vaci buna si cremoasa ), o maruntim cu o furculita si adaugam condimente: sare si pudra de ghimbir. Amestecam bine.

Aluatul il intindem cat putem de subtire (2-3mm). Taiem aluatul in patratele egale si punem pe fiecare bucatica de aluat cate o lingurita de umplutura. Incepem sa formam ravioli : luam un colt si il unim cu coltul opus, apasam bine pe margini astfel incat sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Aducem partile laterale si le unim formand un melc. Forma si felul in care ii faceti, nu conteaza. II lasam deoparte.

Punem intr-o oala, 3 litri de apa la fiert impreuna cu sare. Cand apa fierbe, punem ravioli la fiert si ii lasam pana se ridica deasupra apei. II scoatem si ii scurgem cu o paleta.

Eu i-am pregatit cu mazare verde pe care am pregatit-o cat timp fierb ravioli. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei, adaugam mazare verde congelata, sare si piper si foarte putina apa. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.

Punem rosiille chery taiate in jumate, spanacul spalat si ravioli fierti. Amestecam de cateva ori, astfel incat sa se amestece toate. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Punem capacul si lasam sa se odihneasca. Servim dupa 10 minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide