Vinete umplute (Karniyarik)

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute (Karniyarik)

Ingrediente

  • 9 vinete mici ( sau in functie de cate persoane sunt )
  • jumatate de kg carne tocata
  • 1 ceapa mare uscata
  • 2 ardei grasi ( d-aia verzi)
  • 1 rosie mai mare
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca. Se pun intr-o tava neunsa (nu mai e nevoie sa ungeti tava pentru ca ele oricum isi lasa uleiul de la prajit, plus din grasimea de la umplutura) Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele (daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el).

Ceapa, ardeii si usturoiul se toaca marunt (sau prin blender), rosia la fel. Punem tocatura de ceapa, ardei si usturoi peste carne invartim cu lingura de lemn prin tigaie pana cand sticleste ceapa punem si rosia facuta praf. Invartim iar cu lingura prin tigaie, acum e momentul sa potrivim de sare si piper. Patrunjelul se spala, se toaca, se-arunca-n tigaie. Despicam vinetele cu ajutorul unei linguri, le umplem cu compozitia de carne tocata, incercam sa pastram marginile vinetei la vedere ca sa fie cat mai artistic. Se poate pune deasupra fiecarei vinete o felie de rosie, ardei. Apoi in tava cu vinetele umplute se va pune apa, usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura. Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min la o temperatura de 180 grade (sau pana se rumenesc vinetele deasupra).


Se servesc cu iaurt deasupra. Reteta Vinete umplute (Karniyarik) a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Gulas - Philips Multicooker
Bucataras.RO

Gulas - Philips Multicooker

Gulas - Philips Multicooker
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste