Cotlete de mistret cu sos

Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza putin si se pipereaza dupa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete marinate
  • zarzavat de supa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de idei
  • 3 teline
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza putin si se pipereaza dupa gust, apoi se unge cu grasime. Cotletele astfel pregatite se pra­jesc in ulei fierbinte, se lasa in cratita si se acopera cu o ceasca de apa calda. Se fierb inabusit pina cind carnea devine frageda. Cotletele se scot pe o farfurie si se lasa pe marginea plitei. in uleiul ramas se adauga o lingura de faina, o lingura de otet si o lingura de zahar. Se fierbe acoperit un sfert de ora, dupa care sosul fierbinte se toarna peste cotlete si peste garnitura de piure de telina care inconjoara carnea.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci