Fazan inabusit

Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul, sare si piper. Se adauga c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fazan
  • 70 gr slanina
  • 2 linguri unt
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 pahare zeama de carne de porc
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul, sare si piper. Se adauga cateva felii de slanina, zeama de carne si vinul. Fazanul se adauga in vasul cu zarzavatul si se lasa la inabusit timp de 2 ore. Dupa ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, iar legumele se paseaza.


Sosul format se serveste separat, dintr-o sosiera. Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc